A man decides to buy a nice horse. He pays $60 for it, and he is

very content with the strong animal. After a year, the value of the

horse has increased to $70 and he decides to sell the horse.

But already a few days later he regrets his decision to sell the

beautiful horse, and he buys it again. Unfortunately he has to pay

$80 to get it back, so he loses $10. After another year of owning

the horse, he finally decides to sell the horse for $90.

What is the overall profit the man makes?

## 11 comments:

$20

What matters is the difference between the selling price and the buying price.

He made $10 profit the first time and $10 more the second time.

Saying he lost $10 when he bought the horse the second time is just to create distraction. That isn't entirely true.

$20

-10+90=80

80-60=20

minusing 60 because it was original cost of the horse

$0 profit.

70 - 60 = 10$ Gaing

70 - 80 = -10$

90 - 80 = 10$

-----

10$

--------

He spent 140 dollars to buy the horse both times.

He made 160 dollars selling the horse both times.

160 - 140 = 20 dollars profit

He sold the horse for $90 and the original price he bought the horse is $60 so 90-60= 30 and take away 10 because he made a $10 loss so 30-10 = 20 so the answer is

20 dollars profit

$10 லாபம்

$20

2 transactions;

Bought a horse for 60, sold at 70 (made 10)

Bought a horse for 80, sold at 90 (made 10)

Whether or not it's the same horse is irrelevant, the total is still $20.

20 bucks -60+70=10 10-80=-70 -70+90=20

Had he not sold the horse when its value was at 70. He would make profit of 30 when selling the horse when its value is 90. That means he made a loss of 10[30(missed out profit)-20(actual profit)].

Post a Comment