Enter your email address:


March 30, 2011

Sally and Wally


Sally goes to Wallys house during vacations. They play a chess game everyday and the loser has to give a chocolate to the winner for every game. Sally gave 8 chocolates at the end of the vacations, although she had won 12 games. How long did she stay there?

22 comments:

Anonymous said...

32 days???

Anonymous said...

20 days?

V N P said...

20 days.

Anonymous said...

20

retiefdv said...

16 days?

Rahul Sinha said...

clearly 20 days. 12days winning and 8 days loosing.

Kris Lucius said...

she won 12 games, so there is 12 days she was ther. She lost those (12 more days) and lost 8 more on top of that (8 days)

12+12+8=32


but we also need to know how many she ate!

number seven said...

32

Babu vincent said...

she stayed there for 20 days won 12 lost 8 totally 20 games each day one game..
in case the chocolates are given at end of game she stayed only 13 days..

Secret Squïrrel said...

We are told that she gives 8 chocolates at the end of the vacation which means that she lost 8 games. So there's 8 days.

She also won 12 games so another 12 days there. We are not told that Wally gives her any chocolates. If he also gives her 12 (as well as receiving 8 from her) then Sally was there 8+12=20 days.

However, it is reasonable to assume that Wally would not give her 12 chocolates just to have her give 8 of them back. That means that she must have lost another 12 games to Wally.

8 (lost) + 12 (won) + 12 (lost) = 32 in total.

Jürgen said...

Well im assuming that Sally gives Wally back 8 chocolates on the same day, since otherwise it would had been written: Sally had given back 8 chocolates by the end.

In that case it could be 12 wins= 12 days
Meaning Sally has 12 chocolates
She had to lose 4 games to have her chocolates count taken to 8.
Thats another 4 days.

I guess they increased the bets on the last day(highly unlikely) or Sally can't take them with her or whatever the reason is Sally gave all 8 back on the last day.

If they played for another day in that case it would be +1 day. Or Sally just couldn't take the 8 chocolates with her.

Im guessing she couldn't take the chocolates with her so the answer would be 12+4=16.

Anonymous said...

It is not mentioned that Sally will return the same chocolate which wally gave her, so the most logical action is that she consume the chocolate the same day. (thats what anyone will do rather than keeping it for the next day's game ;))

So 12+12+8=32 stands unlikely here, the correct answer should be 12+8=20.

syed said...

20 days

Jaa'Moka said...

I'm confuddled...20

Abhishek said...

32 days

Anonymous said...

they said VACATIONS... so 2 months.. 31x2=62-(8losing day+12 winning day)=42days+20=62 days of vacation......

SpottyMo said...

gave 8 chocolates at the end,*although* she had won 12 games , that means 12(won)+12(lose)+8(lose)=32

=)

Anonymous said...

whats the answer?

Eldhose said...

Answer is 32

12(won)+12(lose)+8(lose)=32

Anonymous said...

sure is 32

Anonymous said...

Where/When do we get the actual answers for these????

Eldhose Baby said...

Answer is 32 :)